Het Movies that Matter Festival vertoont van 24 maart t/m 1 april bijzondere en spraakmakende speelfilms en documentaires. In het programmaonderdeel Activist worden documentaires over werk en leven van mensenrechtenverdedigers vertoond. Camera Justitia zoomt in op het belang van de rechtsstaat en de strijd tegen straffeloosheid. Het derde programma is Dutch Movies Matter, met Nederlandse speelfilms en documentaires die ogen openen voor mensenrechten.

Voor Camera Justitia zijn negen films geselecteerd waarin verschillende internationale juridische kwesties centraal staan. Argentina, 1985 toont het verloop van de belangrijkste rechtszaak in de geschiedenis van Argentinië. In Aurora’s Sunrise wordt het in vergetelheid geraakte verhaal van de Armeense heldin Aurora Mardiganian geanimeerd. Butterfly Vision laat zien hoe de Oekraïense dronepiloot Lilia na twee maanden krijgsgevangenschap haar leven probeert op te pakken. De onwaarschijnlijke samenwerking tussen de forensisch wetenschapper Clyde Snow en een groep Argentijnse archeologiestudenten staat centraal in El Equipo. Forest of Lies toont het enorme risico dat de Russische historicus Yuri Dmitriev neemt, die massagraven van tijdens Stalins ‘Grote Terreur’ geëxecuteerden blootlegt. Hostage Takers documenteert de bloedstollende confrontatie tussen journalist Sean Langan en twee IS-leden verantwoordelijk voor de dood van o.a. James Foley. Iron Butterflies neemt de kijker mee in het tragische verhaal van vlucht MH17. Theatre of Violence volgt de rechtszaak van de als kind ontvoerde Oegandese commandant Dominic Ongwen voor het Internationaal Strafhof. Total Trust werpt een indringende blik op digitale controle in China.

Kijk hier voor het programma.

Het NJB mag drie keer vrijkaartjes weggeven voor twee personen!

Wilt u kans maken op een vrijkaartje voor het Movies That Matter festival? Stuur dan een mail naar: njb-NL@wolterskluwer.com. De eerste drie reacties worden beloond met de vrijkaartjes. 

Laatste nieuws