Wolters Kluwer Legal & Regulatory in Nederland kondigt de lancering aan van InView, een nieuwe oplossing waarmee juridische professionals betere resultaten kunnen behalen voor cliënten in minder tijd. De prestaties van juristen staan steeds meer in de schijnwerpers. Door toename van technologie, veranderende klantverwachtingen en nieuwe bedrijfsmodellen is er voor juristen een groeiende druk op productiviteit. In nauwe samenwerking met juridische professionals ontwikkelde Wolters Kluwer InView om aan de veranderende behoefte te voldoen. ​

Innovatie voor het juridisch vakgebied

Juridische professionals werken dagelijks met wetgeving, jurisprudentie en publicaties van top experts. InView combineert deze inhoudelijke kennis met slimme technologie en biedt zo snel concrete antwoorden en inzichten in een bepaalde zaak.  

Met InView hoeven juridische professionals niet langer door talloze documenten te zoeken naar informatie of in meerdere systemen te werken. Het is een intuïtieve oplossing die juridische professionals in staat stelt om betere resultaten voor hun cliënten te behalen in minder tijd. De nieuwe expert oplossing bestaat uit vier modules: 
- InView Research – toont informatie volgens de structuur van de wet. 
- InView Zaakessentie – haalt de essentiële informatie uit jurisprudentie. 
- InView Zaakanalyse – aggregeert data in verschillende juridische scenarios.
- InView Integraties – integreert veelgebruikte software van derden in InView.  

InView Research is de eerste oplossing die informatie presenteert volgens de stappen in het werkproces van de juridische professional. De module Zaakessentie is ook de eerste in zijn soort en stelt gebruikers in staat om in één oogopslag te zien wat de eisen waren in een zaak en waarom de rechter tot een bepaalde beslissing is gekomen. Met de module Zaakanalyse wordt deze data geaggregeerd in verschillende juridische scenario’s voor een bepaalde zaak. Dit help de gebruiker de beste strategie te bepalen en te onderbouwen voor hun cliënt met behulp van data. De module Integratie maakt het mogelijk om diverse, veelgebruikte software programma’s van derde partijen te koppelen met InView. Hierdoor kan een gebruiker bijvoorbeeld direct onderzoekstijd toeschrijven aan een cliënt, een dossier koppelen en verrijken, bedrijfsprofielen bekijken en meer. 

Kantoren die InView gebruiken gaven aan 20 tot 50% tijd te besparen op onderzoek en 10 tot 30% tijd te besparen voor het bepalen van de zaakstrategie. 

In totaal werkten ruim 800 arbeidsrecht professionals en meer dan 40 juridische organisaties mee aan de ontwikkeling van InView Arbeidsrecht.

InView is een innovatie die geleidelijk over de verschillende juridische domeinen wordt uitgerold. Arbeidsrecht is het eerste rechtsgebied dat nu beschikbaar is. Hierna volgt Ondernemingsrecht. 

Laatste nieuws