In Radio Rechtsstaat geven (én krijgen) Nienke Venema en Jelle Klaas aan de hand van gesprekken met deskundigen meer duidelijkheid over wat de rechtsstaat inhoudt en over hoe en waarom deze ook in Nederland onder druk staat. In iedere aflevering komt een ander onderwerp binnen de rechtsstaat aan bod en wordt besproken waarom het ook voor luisteraars belangrijk is.

Doelstelling van de podcast is om de rechtsstaat, voor velen toch een abstract begrip, toegankelijker en levendiger te maken voor een groter publiek. De slogan luidt dan ook: "de podcast over waarom de rechtsstaat ook jou aangaat".

In het eerste seizoen zijn gesprekken met Alex Brenninkmeijer, Tamar de Waal, Chris Klomp, Wouter Veraart, Nani Jansen Reventlow en Anniek de Ruijter te beluisteren. De afleveringen bestrijken de rechtsstaat zelfinburgeringmedia en strafrechtde vrijheid van meningsuitingdigitale rechten en vrouwenquota.

Radio Rechtsstaat is een onafhankelijk initiatief. Nienke en Jelle maken de podcast onbetaald, op persoonlijke titel en in hun vrije tijd. 

Laatste nieuws