NJV Jaarvergadering 2024

Het jaarlijkse congres van de Nederlandse Juristen Verenging (NJV) is op vrijdag 7 juni 2024 in het Internationaal Theater Amsterdam. Het thema van de preadviezen dit jaar is ‘Waarde, werking en potentie van het EU-Grondrechtenhandvest in de Nederlandse rechtsorde’ . 

Preadviezen

Naast een overkoepelende bijdrage, staan vier preadviezen vanuit de klassieke rechtsgebieden op het programma.

Overkoepelend hoofdstuk over de geschiedenis van het EU-Grondrechtenhandvest
In dit hoofdstuk is er aandacht voor het Handvest als Europees recht en de wisselwerking tussen Handvest/het Hof van Justitie en EVRM/EHRM.
Janneke Gerards, hoogleraar Utrecht University

Preadviezen vanuit de perspectieven van verscheidene rechtsgebieden:
o Civielrecht
Kasper Jansen, hoogleraar Erasmus University Rotterdam

o Strafrecht
Pieter Verrest, hoogleraar Erasmus University Rotterdam

o Bestuursrecht
Hanna Sevenster, Raad van State

o Arbeids-/Sociaalrecht
Femke Laagland, hoogleraar Radboud University


>>> Direct inschrijven 

Meepraten over het recht van morgen?

Wat brengt het recht van morgen? De Nederlandse Juristen-Vereniging (NJV) biedt juristen de gelegenheid met elkaar van gedachten te wisselen over relevante ontwikkelingen in het recht. Wilt u ook meedenken en meepraten over de toekomst van het recht? Word lid van de NJV en denk en praat mee over het recht van morgen! U ontvangt de preadviezen. En u kunt zich opgeven voor deelname aan de jaarvergadering.

>>> Lid worden

Over de NJV

De Nederlandse Juristen-Vereniging (NJV) is opgericht in 1870 en is de enige algemene vereniging van juristen in Nederland. De vereniging heeft als doel juristen de gelegenheid te geven om met elkaar van gedachten te wisselen over relevante ontwikkelingen in de wetgeving en in het recht.

 

Meer van NJV lezen