Jaarvergadering 2023

Het jaarlijkse congres van de Nederlandse Juristen-Verenging (NJV) werd gehouden op vrijdag 9 juni 2023 in Den Bosch. Het thema van de preadviezen in 2023 was heldere en duidelijke taal. In de preadviezen krijgt ‘Klare taal’ aandacht vanuit verschillende wetenschappelijke disciplines en niet alleen vanuit het juridische perspectief.

Preadviezen

  • Begrijpelijke overheidscommunicatie: dilemma’s en handreikingen vanuit communicatief en juridisch perspectief; Tirza Cramwinckel, Ted Sanders en Henk Pander Maat
  • Zo goed en helder en menselijk mogelijk. Een pleidooi voor sprekende uitspraken; Geerke van der Bruggen en André Verburg
  • Duidelijk en begrijpelijk. Over teksten en transactiebesluiten in het privaatrecht; Willem van Boom

Workshops

  • Juridisch helder schrijven
  • Begrijpelijkheid van tekst: psychologische inzichten
  • De (on)begrijpelijke overheidsboodschap

Meepraten over het recht van morgen?

Wat brengt het recht van morgen? De Nederlandse Juristen-Vereniging (NJV) biedt juristen de gelegenheid met elkaar van gedachten te wisselen over relevante ontwikkelingen in het recht. Wilt u ook meedenken en meepraten over de toekomst van het recht? Word lid van de NJV en denk en praat mee over het recht van morgen! U ontvangt de preadviezen. En u kunt zich opgeven voor deelname aan de jaarvergadering.

>>> Lid worden

Over de NJV

De Nederlandse Juristen-Vereniging (NJV) is opgericht in 1870 en is de enige algemene vereniging van juristen in Nederland. De vereniging heeft als doel juristen de gelegenheid te geven om met elkaar van gedachten te wisselen over relevante ontwikkelingen in de wetgeving en in het recht.