Navigator, het online informatieplatform voor juristen en fiscalisten van Wolters Kluwer, heet per 22 november InView Essential. Marcel Vonder, Vice President van Product Management bij Wolters Kluwer, legt uit waarom.

Waarom krijgt Navigator een nieuwe naam?

Navigator is al jaren een bekende naam voor juridisch en fiscaal professionals, maar hun werk verandert. Cliënten worden assertiever, er is meer wet- en regelgeving en medewerkers aantrekken en behouden is steeds moeilijker. De werkdruk is hoog en er blijft weinig tijd over voor de essentie van het werk. Daarom ontwikkelen wij onze producten door, en bij de meest recente evolutie hoort een nieuwe naam: InView. Deze ontwikkelingen doen we op basis van de vooraanstaande content die onze klanten van ons gewend zijn en die altijd te vinden was in Navigator. Vanaf 22 november is deze content te vinden in InView Essential.”

Wat is de visie op de toekomst?

“Van oorsprong ligt onze focus op het zo compleet mogelijk delen van informatie. Maar om met de marktontwikkelingen en klantbehoeften mee te kunnen gaan, hebben we een tandje bijgezet op technologisch vlak. We hebben tools ontwikkeld om de informatie te filteren en technologie ingezet om het werkproces te vereenvoudigen. Dankzij die technologie is de vindbaarheid en toegankelijkheid van informatie voor onze gebruikers enorm verbeterd. De huidige Navigator en nieuwe producten brengen we onder op één nieuw toekomstbestendig platform. InView dus. Zo kunnen we onze klanten de nieuwste technologische ontwikkelingen op een uniforme manier aanbieden.”

 InView Essential en InView?

InView Essential is identiek aan het huidige Navigator. InView is de naam van ons platform waarop in de toekomst ook InView Legal en InView Tax een plek zullen krijgen. In deze 2 producten staan slimme technologieën vooraan om het werk van juridisch en fiscaal professionals nog efficiënter en gemakkelijker te maken met slimme functionaliteiten. Met InView Legal en InView Tax maken wij het de gebruikers bijvoorbeeld nog makkelijker om inzicht te verkrijgen in de wet- en regelgeving.”

Wat verandert er nog meer?

“Voor de gebruiker van Navigator verandert er niets. Alle bestaande content, highlights en favorieten verhuizen mee en blijven gewoon beschikbaar. Wat wel veranderd is, is onze visie op de toekomst. We houden continu een scherp oog op ontwikkelingen zoals AI, die onze tools efficiënter maken en steeds beter bij de wensen van onze klanten aan laten sluiten. Bovendien houden we de ontwikkelingen niet alleen in de gaten, we experimenteren zelf ook met de nieuwste technologieën. Op deze manier zitten we boven op de ontwikkelingen en maken we het werk van de juridisch en fiscaal professional elke dag een beetje makkelijker.”

Laatste nieuws