Bonjo organiseert huisbewaring. Dat wil zeggen dat gedetineerden voor een periode van maximaal twee jaar hun huis in bewaring kunnen geven waardoor ze als ze weer buiten staan hun huis niet kwijt zijn. Veel te vaak weten gedetineerden niet dat de mogelijkheid bestaat. En als ze erachter komen, is het vaak te laat. Bonjo vindt dat mensen die opgepakt zijn bij binnenkomen in een huis van bewaring bij de intake moeten worden geïnformeerd over de mogelijkheid van huisbewaring. Dat gebeurt veel te weinig of eigenlijk bijna nooit. Het is een mooie taak voor de advocaat de vers ingeslotene op de mogelijkheid te wijzen. Wellicht dat advocaten zelfs de taak op zich kunnen nemen het eerste contact met Bonjo te verzorgen. Bonjo bemiddelt dan wel verder. Bonjo is te bereiken via info@bonjo.nl of 020 – 6659420. Of via het gratis nummer: 0800 3334446.
Laatste nieuws
Minister reageert op artikel NJB over beoordeling politiegeweld
13 mei 2025
Volgens de Minister van JenV is de beoordeling van politiegeweld wél in lijn met Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM).
Raad van State kritisch over versoepeling afhandeling mijnbouwschade Groningen
13 mei 2025
De Raad van State waarschuwt dat de versoepeling kan leiden tot ongelijke uitkomsten voor burgers. Daarnaast lopen de kosten op, doordat ook schade wordt vergoed die geen mijnbouwschade is.
Hoge Raad: geen wettelijke grondslag voor inzage in dossiers jeugdbeschermingszaken
12 mei 2025
De wet geeft geen algemeen recht op inzage in of afschriften van stukken uit procesdossiers van afgesloten civiele jeugdbeschermingszaken, de wetgever is aan zet.
HvJ EU: personeelsgebrek geen reden voor verlenging beslistermijn asielverzoeken
8 mei 2025
Het Hof oordeelt dat Nederland asielzoekers niet langer dan zes maanden mag laten wachten op een beslissing over hun asielverzoek als daar geen gegronde reden voor is.
Aandacht voor de rechtsstaat in jaarverslag 2024 van de Rechtspraak
7 mei 2025
In het jaarbericht waarschuwt de voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak dat rechters steeds vaker als zondebok worden gebruikt wanneer politieke oplossingen voor maatschappelijke problemen uitblijven.
College van Beroep voor het bedrijfsleven: grondwettelijk hof onnodig en onwenselijk
7 mei 2025
Het CBb vindt het teleurstellend dat de contourennota constitutionele toetsing niet kiest voor toetsing aan ongeschreven algemene rechtsbeginselen.
Onderzoek: oordeelsvorming strafrechters verschilt sterk per persoon
6 mei 2025
Het onderzoek laat zien dat er verschillende invloeden zijn op de oordeelsvorming, zoals de eigen achtergrond van de rechter, de manier waarop procesdeelnemers zich gedragen en de media.
Aanwijzing waarborgen professioneel verschoningsrecht gepubliceerd
6 mei 2025
Een filtering van gegevens waarbij kennis moet worden genomen van (mogelijk) verschoningsgerechtigd materiaal, moet plaatsvinden onder regie van de rechter-commissaris.
Bezwaar AP wijziging Kadasterwet: gegevens huiseigenaren kunnen uitlekken
1 mei 2025
Als de gegevens uit het Kadaster eenmaal zijn verspreid, kan dit niet meer ongedaan worden gemaakt. In het voorstel staat niet hoe dat moet worden voorkomen.
Raad van State wijst bezwaren tegen zes windmolenparken af
30 april 2025
Hoewel het Unierechtelijke kader voor windturbinebepalingen niet correct was geïmplementeerd, concludeert de Afdeling dat er geen verplichting bestaat om het inpassingsplan en de vergunningen te herzien of in te trekken.