TK 2018/19, 35 268 Verlenging lopende concessies publieke media

Wetsvoorstel (30-08-2019) tot wijziging van de Mediawet 2008 houdende verlenging van de lopende concessie en erkenningen van de landelijke publieke mediadienst met een jaar

—Dit wetsvoorstel strekt ertoe om het begin van de nieuwe concessie­periode van de NPO en de nieuwe erkenningperiode van de omroeporganisaties met een jaar uit te stellen. Daartoe worden in het wetsvoorstel de lopende concessie en erkenningen van rechtswege met een jaar verlengd. Dit betekent concreet dat de huidige concessie en erkenningen niet aflopen op 31 december 2020, maar op 31 december 2021. De nieuwe concessie en erkenningen beginnen dan niet op 1 januari 2021, maar op 1 januari 2022. Dit houdt verband met de aanpassing van het wettelijke kader voor de publieke mediadienst die de regering in de kabinetsbrief ‘Visie toekomst publiek omroepbestel: waarde voor het publiek’ heeft aangekondigd (Kamerstukken II 2018/19, 32 827, nr. 157). Het opstellen van de benodigde wetgeving en de uitvoering van de aangekondigde maatregelen heeft tijd nodig. Dit wetsvoorstel biedt met een extra jaar de ruimte om deze maatregelen al met ingang van de komende concessie- en erkenningperiode ingang te doen vinden.


Kamerstukken

Gratis bioscoopkaartjes voor Official Secrets

NJB mag 2 x 2 bioscoopkaartjes weggeven voor de film Official Secrets (vanaf 24 oktober in de bioscoop).

In Official Secrets is Katharine Gun (Keira Knightley) een moedige Britse klokkenluider die haar leven en dat van haar geliefden op het spel zet om het juiste te doen; het stoppen van een onrechtmatige invasie op Irak.

Afbeelding

Stuur ons een berichtje als je graag kaartjes wilt; wij zullen ze opsturen naar de eerste twee aanmeldingen die we ontvangen. 

 

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.