SG 2007/08, 31 424 Wijziging oprichtingsverdrag WIPO

Brief van de Minister van BuZa (31-3-2008) over de wijziging van het op 14 juli 1967 te Stockholm totstandgekomen Verdrag tot oprichting van de Wereldorganisatie voor de Intellectuele Eigendom, en van tien andere verdragen op het gebied van de intellectuele eigendom; Genève, 1 oktober 2003.

Op 1 oktober 2003 is te Genève in het kader van de Wereldorganisatie voor de Intellectuele Eigendom (WIPO) besloten tot de volgende wijzigingen: a. opheffing van de WIPO-Conferentie; b. bijstelling van het vergaderritme van de Algemene Vergaderingen; c. een nieuw bijdragesysteem. Deze wijzigingen hebben ook gevolgen voor een tiental andere verdragen op het gebied van de intellectuele eigendom, Het belangrijkste gevolg van de voorgestelde opheffing van de Conferentie is, dat de staten die als partij bij het WIPO-verdrag deelnamen aan de WIPO-Conferentie, maar niet lid waren van één of meer der Unies die door de Algemene Vergadering van de WIPO beheerd werden, thans worden opgenomen in het WIPO-verdrag, en daarmee in de Algemene Vergadering daarvan, maar dan zonder stemrecht over aangelegenheden die een verdrag aangaan waarbij de desbetreffende staat geen partij is.

Kamerstukken:

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.