TK 2006/07, 30 845 Ongevraagde commerciële telefoontjes

Initiatiefwetsvoorstel (18-10-2006) van het lid Van Dam tot wijziging van de Telecommunicatiewet in verband met een betere bescherming van abonnees tegen ongevraagde communicatie.

In de bestaande wetstekst is opgenomen dat een abonnee bij elke overgebrachte communicatie de mogelijkheid moet worden geboden om verzet aan te tekenen tegen verder gebruik van zijn contactgegevens. Deze zinsnede wordt aangevuld, zodat bedrijven de consument de gelegenheid moeten bieden om zich aan de telefoon in te schrijven in het in dit wetsvoorstel bedoelde register. De indiener wil daarbij nadrukkelijk aangeven dat het niet zijn bedoeling is dat in elk telefoongesprek actief wordt gewezen op de mogelijkheid zich te laten inschrijven in het bestaande 'bel-me-niet' register. Indien gebruik wordt gemaakt van een centraal register is het afdoende indien consumenten de mogelijkheid wordt geboden zich daarin in te schrijven op het moment dat zij zelf te kennen geven niet gediend te zijn van dergelijke telefoontjes. Indien een consument dat aangeeft moet hij zich wel direct kunnen laten inschrijven in het register.

Kamerstukken:

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.