TK 2004/05, 29 959 Actief burgerschap op school

Wetsvoorstel (19-1-2005) tot wijziging van de Wet op het primair onderwijs, de Wet op de expertisecentra en de Wet op het voortgezet onderwijs in verband met de bevordering van actief burgerschap en sociale integratie en van de Wet op het primair onderwijs in verband met het bieden van meer ruimte voor het invullen van expressie-activiteiten en het invoeren van de mogelijkheid dat het onderwijs mede de Duitse of Franse taal omvat.

Er wordt een doelbepaling in verschillende onderwijswetten opgenomen die inhoudt dat het onderwijs mede is gericht op de bevordering van actief burgerschap en sociale integratie. Deze bepaling vervangt de huidige doelbepaling, die inhoudt dat onderwijs ervan uitgaat dat leerlingen in een multiculturele samenleving opgroeien. Volgens het voorstel moeten actief burgerschap en sociale participatie worden gezien als een meer eigentijdse invulling van de bepalingen in artikel 8, derde lid, van de Wet op het primair onderwijs en in artikel 11, derde lid, van de Wet op het voortgezet onderwijs om leerlingen voor te bereiden op de multiculturele samenleving. Tevens maakt het voorstel het mogelijk om leerlingen in het primair onderwijs les in de Duitse of Franse taal te geven.

Kamerstukken:

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.