TK 2011/12, 33 254 Goedkeuringswet BES-regeling EL&I

Voorstel van wet (9-5-2012) tot goedkeuring van de Regeling van de Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie van 27 september 2011 tot reparatie van enkele wetten, algemene maatregelen van bestuur en een regeling op het terrein van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie in Caribisch Nederland

—De Invoeringswet openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (IBES) voorziet in de mogelijkheid om bij ministeriële regeling wetten van Nederlands-Antilliaanse oorsprong te wijzigen tot een jaar na de transitiedatum van 10 oktober 2010. Van deze mogelijkheid is gebruik gemaakt. De Regeling van de Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie van 27 september 2011, nr. WJZ/11122065, tot reparatie van enkele wetten, algemene maatregelen van bestuur en een regeling op het terrein van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie in Caribisch Nederland (de ministeriële regeling) is per 7 oktober 2011 in werking getreden. De regeling is gepubliceerd in Staatscourant 2011, nr. 17604 en bevat wijzigingen in de:

  • Wet merken BES;
  • Wet op de Kamers van Koophandel en Nijverheid BES;
  • Wet vestiging bedrijven BES;
  • Wet grondslagen natuurbeheer en -bescherming BES.

Artikel 21, tweede lid, van de IBES bepaalt dat zo spoedig mogelijk na de inwerkingtreding van de hierboven genoemde ministeriële regeling een voorstel van wet tot goedkeuring van deze regeling bij de Staten-Generaal wordt ingediend. Dit wetsvoorstel dient daartoe voor wat betreft de wijzigingen in wetten in formele zin.
 

Kamerstukken

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.