TK 2016/17, 34 727 Demissionair kabinet en CIVD

Voorstel van de leden Wilders, Van Haersma Buma, Pechtold en Klaver (24-05-2017) tot wijziging van het Reglement van Orde in verband met de invoering van een regeling voor de vervanging van leden van de commissie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten die tijdelijk tevens Minister of Staatssecretaris zijn

—Op basis van artikel 22 van het Reglement van Orde zijn lid van de Commissie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CIVD) de voorzitters van de fracties, waarbij recent is besloten tot inperking van het commissielidmaatschap tot de fractievoorzitters van de vijf grootste fracties. Bij een demissionair kabinet kan het na verkiezingen voorkomen dat een Minister of Staatssecretaris ook fractievoorzitter is, en daarmee tevens lid van de CIVD. Genoemde leden van de commissie achten het ongewenst dat een lid van de CIVD zichzelf als gevolg hiervan controleert en achten het in deze situatie gewenst dat de betrokken fractievoorzitter dan in de CIVD wordt vervangen door een fractiegenoot. Dit voorstel tot wijziging van het Reglement van Orde strekt daartoe.


Kamerstukken

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.