TK 2018/19, 35 041 Aanpassing schadefonds geweldsmisdrijven

Wetsvoorstel (18-09-2018) tot wijziging van de Wet schadefonds geweldsmisdrijven in verband met het opheffen van de rechtspersoonlijkheid van het fonds, uitbreiding van de taakuitoefening tot de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba alsmede verduidelijking van de regeling van uitkeringen door het Schadefonds en het vorderingsrecht van het slachtoffer jegens derden

—Het voorstel bevat drie wijzigingen van de Wet schadefonds geweldsmisdrijven.

  • In de eerste plaats wordt de status van rechtspersoon van het schadefonds geweldsmisdrijven opgeheven. De huidige vormgeving van het Schadefonds sluit niet aan bij de wettelijke eisen gesteld in de Kaderwet zelfstandige bestuursorganen, de huidige bedrijfsvoering van het Schadefonds komt het meest overeen met de status van onderdeel van de Staat. De Wet schadefonds geweldsmisdrijven wordt op die situatie aangepast.
  • Daarnaast wordt uitdrukkelijk bepaald dat een uitkering uit het schadefonds niet de rechten van het slachtoffer op volledige schadevergoeding inperkt.
  • In de derde plaats wordt de Wet schadefonds geweldsmisdrijven van toepassing op Caribisch Nederland. 


Kamerstukken

Gastvlog: AB in het onderwijs

Het tijdschrift AB Rechtspraak Bestuursrecht (AB) is niet alleen een van de oudste maar ook een van de meest gelezen Nederlandse juridische tijdschriften. De AB is ook al jaren niet meer weg te denken uit het onderwijs. Universiteiten en hogescholen zijn zelfs de grootste raadplegers van de AB. Dat is niet voor niks: AB-annotaties bieden een heldere samenvatting van (lange) uitspraken en plaatsen die vaak in een bredere context. Bovendien hebben studenten de mogelijkheid om samen met een docent of advocaat (vaak ook AB-annotator) een annotatie bij de AB in te dienen. Dan heb je al tijdens je studie een publicatie op je naam staan! Zie voor meer informatie het vlog:Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.