Stb. 2019, 251 Wijziging Besluit uitsluiting aftrek omzetbelasting door tariefswijziging

Wet van 03-07-2019, Stb. 2019, 251

Wet tot goedkeuring van het koninklijk besluit van 14 februari 2019 tot wijziging van het Besluit uitsluiting aftrek omzetbelasting 1968 (Stb. 2019, 71)

Deze wet strekt tot goedkeuring van het koninklijk besluit van 14 februari 2019 tot wijziging van het Besluit uitsluiting aftrek omzetbelasting 1968. Deze goedkeuring is vereist ingevolge artikel 16, tweede lid, van de Wet op de omzetbelasting 1968 (voorhangprocedure). De bijzondere regeling voor het verstrekken van spijzen en dranken aan personeel in het Besluit uitsluiting aftrek omzetbelasting is met terugwerkende kracht tot en met 1 januari 2019 aangepast. De wijziging houdt verband met de verhoging van het verlaagde btw-tarief van 6% naar 9%. Deze maatregel heeft gevolgen voor ondernemers die aan hun werknemers eten en drinken verkopen tegen een gereduceerde prijs. Wettelijk is bepaald dat dit kostenvoordeel niet meer mag zijn dan € 227 per werknemer per jaar. Ook bij de correctie van omzetbelasting geldt dat er gerekend moet worden met 9% in plaats van 6%. Per vergissing is het percentage van 6% niet eerder in de regelgeving aangepast.


Kamerstukken

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.