Stb. 2012, 400 Wederzijdse erkenning strafvonnissen

Besluit van 4-9-2012, Stb. 2012, 400

Besluit van 4 september 2012, houdende regels ter uitvoering van de Wet wederzijdse erkenning en tenuitvoerlegging vrijheidsbenemende en voorwaardelijke sancties (Uitvoeringsbesluit wederzijdse erkenning en tenuitvoerlegging vrijheidsbenemende en voorwaardelijke sancties)

—Dit besluit dient ter uitvoering van enkele bepalingen in de Wet wederzijdse erkenning en tenuitvoerlegging vrijheidsbenemende en voorwaardelijke sancties (Stb. 2012, 333). In de eerste plaats worden in dit besluit de modellen voor de certificaten voorzien in die wet vastgesteld. Door middel van deze certificaten kan een rechterlijke uitspraak gedaan in de ene lidstaat van de EU aangeboden worden aan de andere lidstaat van de EU met het oog op de tenuitvoerlegging aldaar. In de tweede plaats stelt dit besluit de modellen vast voor enkele kennisgevingen waarin de voornoemde wet eveneens voorziet. Voorts regelt dit besluit dat bij de overname van de tenuitvoerlegging van een voorwaardelijke of alternatieve straf Nederland in staat is ook de tenuitvoerlegging van daaraan verbonden elektronisch toezicht over te nemen. Ten slotte bevat dit besluit nog een redactionele wijziging.

Inwerkingtreding op hetzelfde tijdstip als de Wet wederzijdse erkenning en tenuitvoerlegging vrijheidsbenemende en voorwaardelijk sancties.

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.