Stb. 2019, 353 Verlaging afdrachts­percentages goede­doelen­loterijen

Besluit van 09-10-2019, Stb. 2019, 353

Besluit houdende wijziging van het Kansspelenbesluit in verband met de verlaging van de minimaal verplichte procentuele afdracht ten behoeve van enig algemeen belang en een andere wijziging

—In het veranderende landschap van de kansspelmarkt acht de regering het van belang dat de continuïteit van loterijen, die een laag risico op kansspel­verslaving kennen en bijdragen aan maatschappelijke initiatieven, ook op termijn gewaarborgd blijft. Dit besluit voorziet in het licht daarvan in een verlaging van 10 % van het minimaal verplichte afdracht­percentage waardoor het mogelijk wordt gemaakt een hoger prijzengeld beschikbaar te stellen.

Verwacht wordt dat de verlaging van het minimale afdracht­percentage via verhoging van het prijzengeld leidt tot een aantrekkelijker aanbod van alle goededoelenloterijen, waardoor de omzet van de vergunning­houders en daarmee de afdracht aan de vaste beneficianten op peil kan blijven.

Het verlaagde afdrachtpercentage geldt ook voor de houders van vergunningen voor kleinere loterijen met een eenmalig karakter. De afdrachtspercentages van de Staatsloterij en het lottospel worden niet gewijzigd als gevolg van de keuze om het afdrachts­percentage voor goede­doelen­loterijen te verlagen. De versterking van de positie van de aanbieders van lottospelen en de Staatsloterij wordt al geacht te zijn gerealiseerd met de fusie van De Lotto B.V. en De Staatsloterij B.V.

Inwerkingtreding met ingang van 01-01-2020.

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.