Stb. 2015, 306 Verkorte voortgezette uitkering Appa

Wet van 08-07-2015, Stb. 2015, 306

Wet tot wijziging van de Algemene pensioenwet politieke ambtsdragers in verband met een verkorting van de duur van de voortgezette uitkering (Wet verkorting duur voortgezette uitkering Appa)

Bij nota van wijziging van 10 oktober 2014 is het onderdeel verkorting van de duur van de voortgezette uitkering uit het op 23 mei 2014 bij de Tweede Kamer ingediende voorstel geschrapt. Reden daarvoor was, dat de discussie met de Tweede Kamer over dit onderdeel meer tijd vergde dan verwacht, terwijl de aanpassingen aan het gewijzigde fiscale kader voor pensioenopbouw, het zogenoemde Witteveenkader, in hetzelfde wetsvoorstel noodzakelijkerwijs op 1 januari 2015 in werking moesten treden om nadelige effecten te vermijden. Deze wet strekt er thans toe, zoals daar al eerder was voorgesteld, de duur van de voortgezette uitkering die gedurende maximaal tien jaar voorafgaande aan de pensioengerechtigde leeftijd aan een gewezen politieke ambtsdrager kan worden verstrekt, terug te brengen van tien jaar tot een maximale duur van vijf jaar. Daardoor komt ook de ingangsleeftijd voor de voortgezette uitkering op maximaal vijf jaar vóór de pensioengerechtigde leeftijd te liggen.

Inwerkingtreding op een bij kb te bepalen tijdstip.


Kamerstukken

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.