Stb. 2015, 237 Uitbreiding Lijst I Opiumwet

Besluit van 04-06-2015, Stb. 2015, 237

Besluit houdende wijziging van lijst I, behorende bij de Opiumwet, in verband met plaatsing op deze lijst van de middelen 25I-NBOMe, 4,4’-DMAR, 5-IT, AH-7921, MDPV, methoxetamine en MT-45

—Het Europees Waarnemingscentrum voor Drugs en Drugverslaving heeft ten aanzien van de zeven in de aanhef genoemde stoffen een risk-assessment uitgevoerd. Bij alle stoffen hebben zich in lidstaten fatale incidenten voorgedaan en zijn er serieuze risico’s voor de volksgezondheid, vandaar de keuze voor Lijst I. Daarnaast heeft een aantal stoffen een werking die vergelijkbaar is met verboden middelen en waardoor deze dus als alternatief kunnen dienen.
25I-NBOMe is voor wat betreft de werking gerelateerd aan 2C-I, een verboden middel op lijst I van de Opiumwet. 4,4’-DMAR is voor wat betreft de werkzame stoffen en effecten gerelateerd aan de verboden stoffen 4-methylaminorex (4-MAR) en aminorex. 5-IT is een stimulerend middel vergelijkbaar met amfetamine. AH-7921 heeft grote risico’s op verslaving, omdat de werking vergelijkbaar is met morfine. Methoxetamine heeft een werking vergelijkbaar met het verboden middel fencyclidine. MDPV heeft een werking die vergelijkbaar is met cocaïne, maar een heviger en langduriger werking heeft. MT-45 valt binnen de groep opioïden en lijkt, net als AH-7921, voor wat betreft de werking op morfine.

Inwerkingtreding m.i.v. 01-07-2015.

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.