Stb. 2015, 331 Transparantie zorg

Besluit van 24-8-2015, Stb. 2015, 331

Besluit houdende wijziging van het Besluit Geneesmiddelenwet, het Besluit medische hulpmiddelen en het Registratiebesluit BIG in verband met een uitbreiding van het gebruik van het BIG-registratienummer voor het register met financiële betrekkingen tussen beroepsbeoefenaren en ondernemingen

Na het bereiken van openheid van financiële relaties tussen beroepsbeoefenaren en farmaceutische bedrijven in het Transparantieregister Zorg, wil het kabinet ook openheid over financiële relaties tussen beroepsbeoefenaren en fabrikanten, zogenaamde ‘samenvoegers’ (personen, waaronder rechtspersonen, die medische hulpmiddelen samenvoegen om deze in de vorm van een systeem of een behandelingspakket af te leveren) en wederverkopers van medische hulpmiddelen in datzelfde register. Dit besluit heeft tot doel te voorzien in een grondslag voor het gebruik van het BIG-nummer door de Stichting Transparantieregister Zorg ten behoeve van de openbaarmaking van financiële relaties in dit register. Naast de verplichting van de Stichting Transparantieregister Zorg om het BIG-nummer te gebruiken bij het beheer van het register krijgen ook de fabrikanten, samenvoegers en wederverkopers van medische hulpmiddelen de verplichting om het BIG-nummer te gebruiken wanneer zij, op grond van afspraken van de sector zelf, opgave doen van hun financiële relaties met beroepsbeoefenaren. Artikel 24 van de Wet bescherming persoonsgegevens vereist een degelijke grondslag voor het gebruik van een wettelijk nummer.

De artikelen I, II en IV treden in werking op een bij kb te bepalen tijdstip. Artikel III treedt in werking m.i.v. 18-09-2015 en werkt terug t/m 01-09-2015.

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.