Stb. 2013, 203 Taaleis beroepsbeoefenaars

Besluit van 29-05-2013, Stb. 2013, 203

Besluit houdende wijziging van het Arbeidsomstandighedenbesluit in verband met de invulling van de kennis van de Nederlandse taal voor houders van een certificaat van vakbekwaamheid en dienstverrichters die tijdelijk en incidenteel in een gereglementeerd beroep arbeid verrichten alsmede enkele technische wijzigingen

—Dit besluit wijzigt het Arbeidsomstandighedenbesluit (hierna: Arbobesluit) in verband met de opname van een taaleis voor werknemers en zelfstandige beroepsbeoefenaars in gereglementeerde beroepen op arbeidsomstandighedenterrein (hierna: beroepsbeoefenaars). Deze taaleis geldt al langer voor migrerende beroepsbeoefenaars (d.w.z. permanent in Nederland werkzaam zijnde beroepsbeoefenaars), maar het wordt wenselijk geacht dat zij ook bij tijdelijke en incidentele dienstverrichting in Nederland de Nederlandse taal beheersen op het voorgeschreven niveau. De taaleis geldt niet alleen voor beroepsbeoefenaren uit andere EU-lidstaten, maar ook voor beroepsbeoefenaren uit andere landen dan EU-lidstaten én voor Nederlandse beroepsbeoefenaren. De beroepen waarvoor dit gaat gelden, zijn beroepen waarbij het niet goed kunnen communiceren tot ernstige ongevallen kan leiden. Het gaat onder meer om beroepen in de asbestverwijdering, hijskraanbediening, duikberoepen en vuurwerkindustrie.

Inwerkingtreding m.i.v. 1 juli 2013.

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.