Stb. 2007, 457 Ministeriële goedkeuring besluiten bedrijfslichamen

Wet van 8-11-2007, Stb. 2007, 457

Wet tot wijziging van de Wet op de bedrijfsorganisatie met betrekking tot de ministeriële goedkeuring van besluiten van bedrijfslichamen.

In een uitspraak van 29 november 2006 heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBB) geconcludeerd tot onverbindendheid van enkele verordeningen van het productschap Wijn, die waren gebaseerd op artikel 126 van de Wet op de bedrijfsorganisatie (Wbo). Dit artikel bepaalt dat dergelijke verordeningen moeten worden goedgekeurd door de 'betrokken ministers’, waaronder volgens het CBB in ieder geval de ministers van LNV, van EZ en van SZW moeten worden verstaan. Goedkeuring had in dit geval echter, op grond van gemaakte werkafspraken, slechts plaatsgevonden door de Minister van LNV, terwijl niet vaststond dat deze zijn besluit mede namens de overige ministers had genomen. De wijziging heeft als doel het aanpassen van de wettelijke goedkeuringsbepalingen voor verordeningen en besluiten van bedrijfslichamen voor de toekomst zodat de bestaande goedkeuringspraktijk kan blijven bestaan, en anderzijds het ongedaan maken van de gevolgen van de bovengenoemde uitspraak van het CBB voor in het verleden goedgekeurde verordeningen en andere besluiten van bedrijfslichamen.

Inwerkingtreding 27-11-2007 met gedeeltelijk terugwerkende kracht.

Kamerstukken:

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.