Stb. 2005, 468 Vervallen van concernfinancieringsregeling

Wet van 15 september 2005, Stb 2005, 468

Wet van 15 september 2005, houdende wijziging van de Wet op de vennootschapsbelasting 1969 (vervallen van de concernfinancieringsregeling).

De concernfinancieringsregeling in de Wet op de vennootschapsbelasting 1969 bood de mogelijkheid een reserve te vormen voor de specifieke risico's die zijn verbonden aan het internationaal opereren van in Nederland gevestigde ondernemingen. Het ging daarbij om risico's die verband houden met interne financieringsactiviteiten, het houden van deelnemingen en het drijven van ondernemingen met behulp van vaste inrichtingen buiten Nederland. Omdat de concernfinancieringsregeling in Ecofin-verband is aangemerkt als schadelijke belastingconcurrentie en door de Europese Commissie is aangemerkt als verboden staatssteun, is besloten deze regeling onder invoering van een overgangsregeling te laten vervallen.

Inwerkingtreding 1 december 2005, gedeeltelijk met terugwerkende kracht t/m 12 juli 2001, gedeeltelijk met terugwerkende kracht t/m 1 september 2005.

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.