Stb. 2008, 38 Verruiming arbeidsmogelijkheden asielzoekers

Besluit van 31-1-2008, Stb. 2008, 38

Besluit tot wijziging van het Besluit uitvoering Wet arbeid vreemdelingen tot vergroting van de arbeidsmogelijkheden van asielzoekers.

Asielzoekers mogen vanaf 13 februari 2008 24 weken per 52 weken werken. Tot deze datum mochten ze maar 12 weken per 52 weken werken. Voor asielzoekers die werken als artiest, musicus, filmmedewerker of die musici of artiesten technisch ondersteunen, is de verruiming minder. Zij mogen voortaan 14 weken per 52 weken werken. De verruiming geldt niet voor asielzoekers van wie de asielprocedure korter dan zes maanden loopt. Zij mogen helemaal niet werken. De bedoeling van de verruiming is dat asielzoekers actief blijven, zonder dat er sprake kan zijn van integratie en inburgering die de verwachting van een verblijfsvergunning zouden kunnen wekken. De verruiming leidt dan ook niet tot recht op WW. Vandaar ook de verschillende termijnen: bij de artistieke beroepen ontstaat eerder recht op WW. Het kabinet was het al in mei 2007 eens geworden over ruimere arbeidsmogelijkheden voor asielzoekers na het advies van de Sociaal-Economische Raad over arbeidsmigratie en het advies van de Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken over studiemigratie.

Inwerkingtreding 13-2-2008.

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.