Stb. 2007, 166 Vakbekwaamheid bestuurders

Wet van 10-4-2007, Stb. 2007, 166

Wet tot wijziging van de Wegenverkeerswet 1994 en de Wet rijonderricht motorrijtuigen 1993 ter implementatie van richtlijn nr. 2003/59/EG.

Bestuurders van bussen en vrachtwagens krijgen in de toekomst een EU-code op hun rijbewijs ten bewijze van hun vakbekwaamheid.

De regeling bevat bepalingen over de eisen waaraan bestuurders van bussen en vrachtwagens moeten voldoen om hun voertuigen te mogen besturen. Genoemde bestuurders moeten op grond van Richtlijn 2003/59/EG een basiskwalificatie bezitten en vervolgens regelmatig nascholing volgen. De basiskwalificatie, de nascholing en de instellingen die daarbij zijn betrokken worden nader uitgewerkt.

De Europese richtlijn wil de volgende zaken verbeteren: de verkeersveiligheid; de veiligheid van de bestuurder; het imago van het beroep van bestuurder; de kennis van de vervoersmarkt.

Inwerkingtreding op een bij kb te bepalen tijdstip, dat voor de verschillende artikelen of onderdelen daarvan verschillend kan worden vastgesteld.

Besluit van 26-7-2008, Stb. 2008, 372

Inwerkingtredingsbesluit houdende inwerkingtreding van artikel I, onderdeel G, van de wet van 10 april 2007, houdende wijziging van de Wegenverkeerswet 1994 en de Wet rijonderricht motorrijtuigen 1993 ter implementatie van richtlijn nr. 2003/59/EG (vakbekwaamheid bestuurders).

Kamerstukken:

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.