Stb. 2007, 394 Uitvoeringsbesluit pacht

Besluit van 1-10-2007, Stb. 2007, 394

Besluit tot uitvoering van titel 7.5 (Pacht) van het Burgerlijk Wetboek, de Uitvoeringswet grondkamers en de Wet op de rechterlijke organisatie.

Op 1 september 2007 is de Pachtwet ingetrokken en zijn de wettelijke regels voor de pacht overgebracht van de Pachtwet naar titel 5 van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek, de Uitvoeringswet grondkamers, het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering en de Wet op de rechterlijke organisatie(Stb.2007, 163), (Stb.2007, 164), (Stb.2007, 165). Met dit besluit worden in algemene maatregelen van bestuur de verwijzingen naar de Pachtwet vervangen door verwijzingen naar overeenkomstige bepalingen in de wetten waarnaar de pachtregels zijn overgebracht. Daarnaast worden algemene maatregelen met betrekking tot de pacht bij elkaar gevoegd. In hoofdstuk 1 van het besluit zijn de amvb’s opgenomen die een nieuwe wettelijke grondslag hebben gekregen in boek 7 van het Burgerlijk Wetboek. In hoofdstuk 2 besluiten inzake de Uitvoeringswet grondkamers en in hoofdstuk 3 de besluiten inzake de Wet op de rechterlijke organisatie.

Inwerkingtreding 31-10-2007.

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.