Stb. 2007, 257 Uitbreiding beveiliging burgerluchtvaart

Wet van 9-7-2007. Stb. 2007, 257

Wet tot wijziging van de Luchtvaartwet in verband met de verduidelijking en uitbreiding van bevoegdheden op het terrein van de beveiliging van de burgerluchtvaart en wijziging van de Wet wapens en munitie met betrekking tot onderzoek aan de kleding en de verpakking van goederen, met inbegrip van reisbagage, op wapenbezit van personen die zich op luchtvaartterreinen bevinden.

De Luchtvaartwet is gewijzigd in verband met de verduidelijking en uitbreiding van bevoegdheden op het terrein van de beveiliging van de burgerluchtvaart. Ook de Wet wapens en munitie heeft een wijziging ondergaan die betrekking heeft op onderzoek aan de kleding en de verpakking van goederen, met inbegrip van reisbagage, op wapenbezit van personen die zich op luchtvaartterreinen bevinden. De wijzigingen dienen ter voorkoming van een terroristische aanslag. De wijziging van de Luchtvaartwet houdt verband met de uitvoering van nieuwe beveiligingsmaatregelen, zoals de inzet van 'air marshals’. De Koninklijke marechaussee krijgt ook in het publieke gedeelte van de luchthaven een wapenwettelijke controlebevoegdheid als standaardinstrument.

Inwerkingtreding 18-7-2007.

Kamerstukken:

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.