Stb. 2008, 15 Identificatie bij diensverlening

Besluit van 24-12-2007, Stb. 2007, 15

Besluit van 24 december 2007 tot wijziging van het Uitvoeringsbesluit Wet melding ongebruikelijke transacties en Wet identificatie bij dienstverlening.

In november 2001 is door wijziging van de Wet melding ongebruikelijke transacties en de Wet identificatie bij financiële dienstverlening 1993, een identificatie- en meldingsplicht ingevoerd voor handelaren in zaken van grote waarde (handelaren in voertuigen, schepen, edelmateriaal, kunst en antiek). In dit besluit wordt het drempelbedrag dat geldt voor de objectieve indicator voor handelaren in zaken van grote waarde verhoogd naar ¬ 25.000. Met de verhoging van het drempelbedrag voor de objectieve meldingsplicht verbetert de verhouding tussen de inspanning die de melders leveren voor het melden van ongebruikelijke transacties en de resultaten van de meldingsplicht.

Verder is er een wijziging m.b.t. geldtransfers. In de huidige situatie vinden er vaak dubbele meldingen plaats op basis van de objectieve indicator voor geldtransactiekantoren. Dit wordt veroorzaakt door het feit dat zowel het geldtransactiekantoor dat de betalingsdiensten aanbiedt aan de cliënt (de agent), als het geldtransactiekantoor dat de betaling verder verwerkt voor deze agent (netwerkprovider), transacties meldt op basis van de objectieve indicator. In de nieuwe situatie zal uitsluitend de netwerkprovider nog een melding behoeven te verrichten op basis van de objectieve indicator.

Inwerkingtreding 1-3-2008.

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.