Stb. 2008, 393 Extra beveiligde zittingszaal te Soest

Besluit van 1-10-2008, Stb 2008, 393

Besluit tot wijziging van het Besluit nevenvestigings- en nevenzittingsplaatsen in verband met de aanwijzing van Soest als nevenzittingsplaats.

In Amsterdam en Rotterdam zijn locaties ingericht voor het houden van risicovolle zittingen. Naast de deze locaties bestaat de behoefte aan nog een extra beveiligde locatie. Deze extra locatie is gevonden in het te Soest en Zeist gelegen 'Kamp van Zeist’, in het op dat terrein gelegen detentiecentrum. De extra beveiligde zittingszaal te Soest zal gebruikt gaan worden voor die uitzonderlijke gevallen waarbij een grote groep verdachten terecht staat en/of waarbij de behandeling van de strafzaak ter zitting extreme risico’s met zich brengt die nopen tot het mede treffen van veiligheidsmaatregelen in de omgeving van de zittingszaal. Met de toevoeging van 'Soest’ in artikel 5 van het Besluit nevenvestigings- en nevenzittingsplaatsen, voorziet dit besluit erin dat Soest wordt aangewezen als nevenzittingsplaats van de meervoudige strafkamers van de gerechtshoven en arrondissementsrechtbanken.

Inwerkingtreding 10-10-2008.

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.