Stb. 2009, 324 Eén amvb voor bouwvoorschriften

Wet van 2-7-2009, Stb. 2009, 324

Wet tot wijziging van de Woningwet.

Voorschriften omtrent het gebruik van bouwwerken, standplaatsen, open erven en terreinen komen niet langer in de gemeentelijke bouwverordening te staan. De grondslag van deze voorschriften komt te liggen in een algemene maatregel van bestuur. Daarmee wordt uitvoering gegeven aan het voornemen om op grond van artikel 2 Woningwet te komen tot één algemene maatregel van bestuur. Het wetsvoorstel biedt een basis om te komen tot een algemene maatregel van bestuur met daarin: bouwvoorschriften; gebruiksvoorschriften; voorschriften over installaties en voorschriften over (brand)veilig gebruik wegtunnels. Al deze voorschriften zijn nu nog verspreid over het Bouwbesluit 2003, het Gebruiksbesluit, de gemeentelijke bouwverordening en het Besluit aanvullende regels veiligheid tunnels. Het voorstel biedt wel de mogelijkheid om al deze voorschriften te spreiden over verschillende algemene maatregelen van bestuur.

Inwerkingtreding op een bij kb te bepalen tijdstip, dat voor de verschillende artikelen of onderdelen daarvan verschillend kan worden vastgesteld.

Kamerstukken:

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.