Stb. 2008, 413 Donorformulier

Besluit van 17-9-2008, Stb. 2008, 413

Besluit van 17 september 2008, houdende wijziging van het Besluit donorregister in verband met de aanwijzing van nieuw ingezetenen die alsnog een donorformulier zullen ontvangen.

Sinds 22 februari 1998 wordt jaarlijks een donorformulier toegezonden aan ingezetenen die in een gemeentelijke basisadministratie zijn ingeschreven en die de leeftijd van achttien jaar hebben bereikt. Door deze wijziging wordt het mogelijk om vanaf 2009 jaarlijks een donorformulier te versturen aan nieuw ingezetenen die op 31 december van het jaar van inschrijving in een gemeentelijke basisadministratie negentien jaar of ouder waren. De personen die kunnen worden aangeschreven vallen uiteen in twee groepen. De eerste groep wordt gevormd door de personen die nieuw zijn ingeschreven in een gemeentelijke basisadministratie. De tweede groep wordt gevormd door de personen die na een emigratie weer terugkeren naar Nederland. Deze laatste groep wordt opnieuw als ingezetene ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie. Beide groepen worden ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie.

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.