Stb. 2004, 367 Belastingverdrag VS - Nederland

Wet van 30-6-2004, Stb. 2004, 367

Wet tot goedkeuring van het op 8 maart 2004 te Washington tot stand gekomen Protocol, met memorandum van overeenstemming, tot wijziging van de Overeenkomst tussen het Koninkrijk der Nederlanden en de Verenigde Staten van Amerika tot het vermijden van dubbele belasting en het voorkomen van het ontgaan van belasting met betrekking tot belastingen naar het inkomen (Trb. 2004, 166).

De wijzigingen die door het Protocol in de Overeenkomst van 1992 worden aangebracht, sluiten aan bij de ontwikkelingen in het verdragsbeleid van de verdragspartners. Een belangrijke ontwikkeling daarbij is dat nu ook in de Amerikaans-Nederlandse verhouding onder strikte voorwaarden de inhouding van een bronheffing op deelnemingsdividenden volledig achterwege kan blijven. Daartegenover staat onder meer dat de bepalingen die betrekking hebben op het voorkomen van misbruik van verdragsvoordelen, die van Amerikaanse zijde in de Overeenkomst van 1992 zijn opgenomen, weliswaar aan de ene kant zijn vereenvoudigd en versoepeld, maar aan de andere kant ook zijn aangescherpt.

Inwerkingtreding 28-7-2004.

Kamerstukken:

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.