Stb. 2019, 489 Herziening aansprakelijk­heids­bedragen lucht­vaart

Besluit van 03-12-2019, Stb. 2019, 489

Besluit tot wijziging van het Besluit van 6 april 2011, houdende vaststelling van de bedragen waartoe de aansprakelijkheid van de vervoerder bij vervoer door de lucht is beperkt ter uitvoering van de artikelen 1359, 1399 en 1400 van Boek 8 van het Burgerlijk Wetboek

—Het Verdrag van Montreal tot het brengen van eenheid in enige bepalingen inzake het internationale luchtvervoer (Trb. 2000, 32, hierna: het Verdrag) is voor het Europese deel van het Koninkrijk (hierna: Nederland) in werking getreden op 28 juni 2004 en voor Bonaire, Sint Eustatius en Saba (hierna: de BES-eilanden) op 1 oktober 2016. Het Verdrag voorziet in een aansprakelijkheid van de vervoerder voor het geval er tijdens internationaal luchtvervoer schade ontstaat aan personen, bagage of goederen. Het regelt ook de omvang van deze aansprakelijkheid en de periodieke herziening van deze aansprakelijkheidsbedragen. Dit besluit geeft uitvoering aan de herziening die heeft plaatsgevonden in 2019. De verhoging van de bedragen zal leiden tot een geringe stijging van de verzekeringspremies voor de vervoerder. Voor het slachtoffer zorgt het besluit ervoor dat zijn schade in ruimere mate voor vergoeding in aanmerking komt.

Inwerkingtreding met ingang van 28-12-2019.

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.