Stb. 2013, 233 Europese regels wegvervoer

Wet van 13-12-2012, Stb. 2013, 233

Wet tot wijziging van de Wet personenvervoer 2000 en enige andere wetten ter uitvoering van verordeningen 1071/2009/EG, 1072/2009/EG en 1073/2009/EG inzake toegang tot het beroep en de toegang tot de markt van het personenvervoer en het goederenvervoer over de weg

—Deze wet strekt tot uitvoering van drie Europese verordeningen op het gebied van het wegvervoer. Verordening 1071/2009/EG regelt de communautaire vereisten voor de toegang tot het beroep van wegvervoerondernemer. Verordening 1072/2009/EG biedt een coherent kader voor het internationaal vervoer van goederen over de weg op het grondgebeid van de EU. Deze regelt de toegang tot de markt van het internationaal goederenvervoer over de weg voor rekening van derden. Verordening 1073/2009/EG biedt een samenhangend kader voor het internationaal vervoer van personen met touringcars en autobussen op het grondgebied van de EU. Deze verordening bevat de regels voor de toegang tot de internationale markt voor touringcar- en autobusdiensten en de voorwaarden voor het verrichten van cabotagevervoer.
 

Kamerstukken

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.