Stb. 2013, 132 Commissie toezicht financiën politieke partijen

Besluit van 28-03-2013, Stb. 2013, 132

Besluit houdende regels met betrekking tot de werkwijze van de Commissie toezicht financiën politieke partijen (Besluit financiering politieke partijen)

—Bij de Wet financiering politieke partijen wordt de Commissie toezicht financiën politieke partijen (hierna: de commissie) ingesteld. De commissie is een onpartijdige commissie (die onder de ministeriële verantwoordelijkheid valt) bestaande uit drie gezaghebbende deskundigen op het terrein van partijfinanciering. De commissie adviseert de minister van BZK over onderwerpen met een bepaalde mate van beoordelingsruimte of beleidsruimte. Het gaat om het aanwijzen van een rechtspersoon als neveninstelling van een politieke partij, het mogelijk om veiligheidsredenen achterwege laten van de gegevens van natuurlijke personen op de overzichten van bijdragen en schulden en het opleggen van een bestuurlijke boete. De commissie kan tevens adviseren een bestuurlijke boete op te leggen zonder dat de minister daartoe een voornemen heeft. Bij dit besluit worden nadere regels gesteld over de werkwijze van de commissie.

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.