Stb. 2016, 502 Besluit opleiding rechters en officieren

Besluit van 09-12-2016, Stb. 2016, 502 en inwerkingtredingsbesluit van 09-12-2016, Stb. 2016, 503

Besluit betreffende de opleiding van rechters en officieren van justitie (Besluit opleiding rechters en officieren van justitie)

—Dit besluit regelt de opleiding van rechters en officieren van justitie in verband met de vernieuwing van de opleiding tot rechter en officier van justitie. Dit nieuwe opleidingsstelsel vervangt de huidige opleidingstrajecten voor deze beroepen voor recent afgestudeerde juristen (rechterlijke ambtenaren in opleiding; raio’s), juristen met ruime werkervaring (zij-instromers) en interne doorstromers. De basis hiervoor is gelegd met de invoering van de Wet tot wijziging van de Wet rechtspositie rechterlijke ambtenaren en enkele andere wetten in verband met een herziening van de opleiding van rechters en officieren van justitie (Stb. 2015, 456). De opleiding tot rechter en officier van justitie wordt vervangen door één nieuwe opleiding voor rechters en één voor officieren van justitie. Onderhavig besluit bevat (alleen) bepalingen omtrent de opleidingen.

Inwerkingtreding met ingang van 01-01-2017.

DARK WATERS: een advocaat neemt het op tegen een groot, vervuilend chemiebedrijf

AfbeeldingNJB mag twee vrijkaarten weggeven voor de film Dark waters (vanaf 23 januari in het filmhuis). 

’Het waargebeurde verhaal van advocaat Rob Bilott (Mark Ruffalo) die net partner is geworden bij een prestigieus advocaten kantoor. Als bedrijfsadvocaat voor diverse grote chemie bedrijven, heeft hij reeds zijn sporen verdiend en daarmee zijn toekomst veilig gesteld. Wanneer hij op zijn werk benaderd wordt door een boer uit West Virginia, die beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land wat de oogst verpest en het vee doodt, raakt hij verstrengeld in een persoonlijk conflict. In de hoop de waarheid boven water te krijgen, dient Bilott uiteindelijk een klacht in tegen chemieconcern DuPont. Hij begrijpt dat er gevochten moet worden voor de gerechtigheid voor een gemeenschap die al jaren wordt blootgesteld aan dodelijke chemicaliën Het is het begin van een 15 jaar durend gevecht.’’

Mail ons voor vrijkaarten

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.