Over NJBlog

NJBlog is een initiatief van het Nederlands Juristenblad (NJB). Het doel van NJBlog is het bieden van een podium voor discussie over juridische onderwerpen. NJBlog streeft naar brede toegankelijkheid. Naast NJB-lezers worden ook anderen, zoals rechtenstudenten en geïnteresseerden uit andere disciplines, nadrukkelijk uitgenodigd om deel te nemen aan de discussie.

Rubrieken
Op NJBlog verschijnen posts in vijf rubrieken: Vooraf, De Uitspraak, Artikelen, Gastposts en Topscripties.

Onder Vooraf verschijnt het Vooraf uit het NJB, het redactionele commentaar van de hand van de NJB-redacteuren. Het wordt door de NJBlog-redactie aangevuld met links.

De Uitspraak bevat de tweewekelijkse rubriek De Uitspraak, een samenwerking tussen NRC Handelsblad en het NJB. Juridisch redacteur Folkert Jensma bespreekt een opmerkelijke rechterlijke uitspraak, waarop topjuristen met specifieke kennis van het betreffende vakgebied reageren. De rubriek verschijnt in de kranten NRC Handelsblad en nrc.next, en digitaal op NJBlog en het NRC-weblog Recht en Bestuur.

In Artikelen staan artikelen uit het NJB, door de NJBlog-redactie aangevuld met links.

Onder Gastposts verschijnen korte bijdragen die zijn geschreven voor het internet.

De rubriek Topscripties bevat juridische scripties van bovengemiddelde kwaliteit. De scripties zijn geselecteerd door de NJB-redactie en aangekondigd in het NJB.

Reageren
Bezoekers reageren onder vermelding van hun naam en e-mailadres. De NJBlog-redactie behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Zie ook de gebruiksvoorwaarden.

Redactie
De redactie van NJBlog bestaat niet uit de leden van de redactie van het NJB, maar wordt gevormd door het redactiebureau van het NJB. De redactie van NJBlog is te bereiken via redactie@njb.nl. 

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.