Uitnodiging voor het indienen van voordrachten NJV-Publicatieprijs en de NJV-Annotatieprijs

Geschreven door: Redactie op

Op de jaarvergadering van 14 juni 2019 te Arnhem zal wederom de NJV-Publicatieprijs en de NJV-Annotatieprijs worden uitgereikt. De NJV nodigt decanen, leden van de NJV en redacties van juridische tijdschriften en/of bundels uit om artikelen en annotaties voor te dragen voor deze prijzen.  

De NJV-Publicatieprijs zal worden uitgereikt voor het beste wetenschappelijke artikel dat in kalenderjaar 2017 of 2018 is verschenen en dat een zeer belangwekkende bijdrage aan de theorievorming van het (Nederlandse) recht in brede zin heeft geleverd. Het gaat om een artikel dat is verschenen in een tijdschrift of bundel. Zelfstandige publicaties, dissertaties, monografieën en preadviezen zijn uitgesloten van deelname. Deze prijs bestaat uit een beeld en een bedrag van € 1.500,-.

De NJV-Annotatieprijs zal worden uitgereikt aan de meest belangwekkende annotatie uit kalenderjaar 2017 of 2018. Deze prijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van € 500,-. Meer informatie lees je ook op de website van de NJV.

Door het bestuur wordt een jury samengesteld die beslist welk artikel en welke annotatie in de prijzen vallen. De samenstelling van de jury wordt op korte termijn bekend gemaakt. De prijzen worden uitgereikt tijdens het NJV jaarcongres op vrijdag 14 juni 2019 te Arnhem.

Kandidaat-artikelen en kandidaat-annotaties kunnen worden voorgedragen tot uiterlijk vrijdag 1 maart 2019, bij voorkeur voorzien van een toelichting van maximaal 300 woorden. Voordrachten worden door het NJV bestuur zeer op prijs gesteld. Een voordracht kan worden ingediend bij het secretariaat van de NJV, bereikbaar via e-mailadres info@njv.nl of via onderstaande contactgegevens.

 

Afbeelding

 

Naam auteur: Redactie
Geschreven op: 13 december 2018

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.