Jaarvergadering NJV 14 juni 2019De grenzen voorbij


De jaarvergadering 2019 vindt plaats op vrijdag 14 juni 2019 in Arnhem. Dit jaar is het thema van de preadviezen “De grenzen voorbij”. De drie preadviezen behandelen diverse vraagstukken van territorialiteit, soevereiniteit en verantwoordelijkheid. Het betreft een thema dat voor iedere jurist en ook voor de samenleving van groot belang is.De bijbehorende preadviezen zullen worden opgesteld door prof. dr. W.G. Werner (hoogleraar Volkenrecht, Vrije Universiteit Amsterdam), dr. L.J.M. Boer LL.M. (universitair docent internationaal recht, Vrije Universiteit Amsterdam), prof. mr. M.W. Scheltema (hoogleraar Privaatrecht, Erasmus Universiteit Rotterdam en advocaat Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, Den Haag), prof. mr. C.J.M. Arts (hoogleraar International Law and Development, International Institute of Social Studies te Den Haag, deel van Erasmus Universiteit Rotterdam), prof. mr. A.B. Terlouw (hoogleraar Rechtssociologie, Radboud Universiteit) en mr. dr. M.H.A. Strik (universitair hoofddocent migratierecht, Radboud Universiteit). 

Lianne Boer en Wouter Werner zijn bereid gevonden een preadvies te schrijven over concepties van territorialiteit in het internationaal recht. Dit preadvies fungeert als het rechtstheoretische kader voor de gehele publicatie.

Tineke Strik en Ashley Terlouw gaan in hun preadvies nader in op de vraag wie (wanneer) verantwoordelijk is voor asielzoekers en vluchtelingen.

Het preadvies van Karin Arts en Martijn Scheltema behandelt het klimaatrecht, waarbij naast de rol van statelijke actoren ook de rol van het bedrijfsleven uitvoerig aan de orde komt. Het bestuur van de NJV dankt hen allen zeer voor de prettige samenwerking en voor de voortvarendheid waarmee zij hun preadviezen hebben afgerond.

Leden van de NJV ontvangen de bundel met preadviezen eind mei per post.
Niet-leden kunnen deze bestellen op de website van Wolters Kluwer.


Lees verder op de website van de NJV.


Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.