Vrouwe Justitia weer terug in logo Rechtspraak

Geschreven door: Redactie op

Vrouwe Justitia keert na 13 jaar terug in het logo van de Rechtspraak. Met ingang van 1 september wordt geleidelijk een nieuw beeldmerk ingevoerd omdat het huidige nauwelijks wordt herkend. Volgens de Rechtspraaak is herkenbaarheid van groot belang met de intrede van het digitaal procederen. Digitale uitingen van de Rechtspraak moet direct als zodanig kunnen worden herkend. 

Uit onderzoek blijkt dat het bestaande logo geen associaties met rechtspraak oproept. De Rechtspraak wil de komende jaren niet met een onherkenbaar beeldmerk werken: "Als mensen binnenkort via internet een rechtszaak kunnen aanspannen, moeten ze de officiële Rechtspraakwebsite moeiteloos kunnen onderscheiden van – bijvoorbeeld – die van een juridisch adviesbureau. Dat is nu soms moeilijk. Daarom is besloten een nieuw logo te laten maken."

Bij de gerechten en ondersteunende diensten wordt het beeldmerk geleidelijk ingevoerd om de kosten te beperken. De invoering van het logo op internet begint op 1 september en moet voor het einde van het jaar klaar zijn, omdat vanaf 1 januari in fases wordt gestart met verplicht digitaal procederen voor professional. 

Links het oude logo, rechts het nieuwe


Bron: www.rechtspraak.nl

Naam auteur: Redactie
Geschreven op: 30 augustus 2016

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reacties

Frits Jansen schreef op :
Ooit werd ik er op geattendeerd dat "vrouwe justitia" met en zonder zwaard wordt afgebeeld, en met en zonder blinddoek.
In het nieuwe logo is gelozen voor zwaard én blinddoek. We weten wat de oorspronkelijke bedoeling was, maar het musverstand ligt op de loer dat justitie uiteindelijk gewelddadig is ("opdat iedereen zij recht kan halen" en zich daarbij alleen door de wet laat leiden en blind is vvo specifieke omstandigheden.

Heeft er een politieke discussie over dit logo plaars gevonden? Zo nee, dan ten onrechte. Waarbij ik zpu voorstellen de dame ook van een klein hoofddoekje te voorzien, om tekenschap te geven van de feitelijke islamiser8ng van ons land.
PVVD krijgen natuurlijk een rolberoerte van zo'n idee. Fijn, dat geeft duidelijkheid.

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.