Uitnodiging NJV Debattoernooi 2018

Geschreven door: Redactie op

Het bestuur van de Nederlandse Juristen-Vereniging (NJV) nodigt rechtenstudenten in de masterfase en jonge professionals (o.a. advocatuur, notariaat, rechterlijke macht, overheidsjuristen en fiscalisten), geboren na 08-06-1988, van harte uit om deel te nemen aan het NJV Debattoernooi 2018. De voorronde vindt plaats op 13 april 2018 in het gebouw van de Hoge Raad, Den Haag. De finale vindt plaats tijdens het Jaarcongres van de NJV op 8 juni 2018 in Filmmuseum EYE, Amsterdam. Het thema van het debattoernooi sluit aan bij de preadviezen die dit jaar zullen verschijnen over ‘De toekomst van de Nederlandse initiële en postinitiële juridische opleidingen’.

Dit thema is in het bijzonder van belang voor (aankomende) jonge juristen. De NJV organiseert daarom debattoernooi over het thema van het jaarcongres. De deelnemende teams bestaan uit studenten en beginnende advocaten, notarissen, rechters en overheidsjuristen (maximumleeftijd 29 jaar). Er zal komend voorjaar, op 13 april, een voorronde worden gehouden in het gebouw van de Hoge Raad. De deelnemende teams die tijdens de voorronde op de eerste, tweede of derde plaats zijn geëindigd gaan door naar de finale. Tijdens het jaarcongres van de NJV in Filmmuseum EYE kunnen zij elk een speech houden van maximaal 8 minuten over één van de preadviezen NJV-2018. Een jury bepaalt naar aanleiding daarvan welk team heeft gewonnen; daarnaast is er een publieksprijs.

Meer informatie of aanmelden>>

Naam auteur: Redactie
Geschreven op: 29 januari 2018

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.