Strategisch procederen voor mensenrechten

Het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten (NJCM) heeft een voor ons land uniek project gelanceerd: het Public Interest Litigation Project (PILP). Daarmee gaat het NJCM de komende jaren schendingen van fundamentele rechten in Nederland in de rechtszaal aan de kaak stellen.

Het NJCM zet zich al veertig jaar in voor de bescherming van mensenrechten in Nederland: onder meer door nieuw beleid en wetgeving te toetsen aan mensenrechtelijke standaarden en waar nodig te lobbyen voor verandering. Deze middelen leiden echter niet altijd tot het gewenste resultaat.Sommige ‘dossiers’ bevinden zich jarenlang in een (politieke) impasse en vergen een nieuwe aanpak. In die gevallen kan strategisch procederen leiden tot duurzame sociale en juridische veranderingen in Nederland aldus het Comité.
De zaken die onder de vlag van het PILP worden opgepakt, draaien altijd om één of meer mensenrechten en dienen het algemeen belang. Het PILP verschaft degenen wier mensenrechten op het spel staan toegang tot het recht, daar waar de gebaande paden versperd blijken.

Bron: www.PILPNJCM.nl

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.