Splitsing Raad van State en samenvoeging drie hoogste bestuursrechters

De vaste commissie voor Binnenlandse Zaken heeft op 10 september 2014 enkele vragen gesteld en opmerkingen gemaakt over de brief van 26 juni 2014 over de splitsing van de Raad van State en samenvoeging van de drie hoogste bestuursrechters (Kamerstuk 29 279, nr. 200). Bij brief van 10 december 2014 zijn de vragen beantwoord. De vragen beslaan zes pagina’s, de antwoorden daarop zestien.

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reacties

Frits Jansen schreef op :
Misschien moet ook de vraag eens aan de orde komen of wij in Nederland geen constitutioneel hof nodig hebben, dat politici dwingt zich aan grondrechten te houden.
In Nederland leeft vooral in VVD kringen de gedachte van het "primaat van de politiek", en vindt men grondrechtendenken voor Nederland(!) uit de tijd, maar dat is in feite een afwijzing van de klassieke rechtsstaat met gescheiden machten.

Een lichtpuntje is dat Kamerleden onlangs aan het Kabinet hebben gevraagd te onderzoeken of er wetgeving kan komen die de invoering van Sharia-recht in ons land kan beletten, wellicht zonder zich te beseffen dat dit een regel is die Kamerleden in hun beslissingsvrijheid beperkt. Daarmee zijn wij terug bij de klassieke rechtsstaat!

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.