Reactie voorzitter gerechtshof op vraag Geert Wilders tijdens regiezitting

Geschreven door: Redactie op

De voorzitter van de strafkamer van het hof heeft uitleg gegeven over de vraag van de heer Wilders over haar rol als voorzitter van een stichting. Deze stichting heeft een prijs uitgereikt aan een, volgens de heer Wilders, links activistische studente.

De voorzitter heeft meegedeeld dat zij naast haar werk als raadsheer ook part-time hoogleraar Rechtstheorie is aan de Erasmus School of Law. In het kader daarvan is zij voorzitter van een stichting met als doelstelling het bevorderen van onderzoek op het gebied van recht in combinatie met andere geesteswetenschappen. Deze stichting reikt tweejaarlijks een prijs uit voor een masterscriptie, een prijs voor studenten met belangstelling voor rechtswetenschappelijk onderzoek op het terrein van rechtstheorie en geesteswetenschappen. De ingezonden scripties worden door een driekoppige jury beoordeeld.

De winnende scriptie van 2016 behandelde de juridische discussie tussen de Nederlandse staat en een organisatie die bed, bad en brood verschaft aan ongedocumenteerde vluchtelingen. De jury vond de scriptie van een hoog academisch niveau, maar ook dat de betrokkenheid van de studente op geen enkele wijze afdeed aan de scherpte van de theoretische analyse. De voorzitter heeft de betreffende studente slechts eenmaal ontmoet, bij de uitreiking van de prijs door de decaan.

 

Bron: www.rechtspraak.nl

Naam auteur: Redactie
Geschreven op: 31 oktober 2017

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.