Procederen in het Engels

Geschreven door: Redactie op

In internationale handelszaken kunnen partijen straks in het Engels procederen als ze dat hebben afgesproken. Daarvoor zal een nieuwe internationale handelskamer bij de Rechtbank Amsterdam (Netherlands Commercial Court) en bij het Hof Amsterdam (Netherlands Commercial Court of Appeal) worden ingericht, die ook in het Engels uitspraak kan doen. Een wetsvoorstel waarin deze voorstellen uitgewerkt  worden is op www.internetconsultatie.nl geplaatst alwaar tot 1 februari a.s. gereageerd kan worden.

Bedrijven die internationaal en in Nederland opereren zullen geen taalbarrière meer ervaren, als zij kiezen voor geschilbeslechting bij de Nederlandse rechter in de Engelse taal. De behandeling van internationale handelszaken waarbij in het Engels kan worden geprocedeerd is daarom belangrijk voor de handelspositie van Nederland. Partijen kunnen zo’n procedure beter laten aansluiten bij hun gangbare zakelijke praktijk, waardoor zij tijd en vertaalkosten kunnen besparen. Ook de communicatie met een buitenlands hoofdkantoor en de inzet van niet-Nederlands sprekende juristen bij internationale, én in Nederland gevestigde ondernemingen worden makkelijker. Om de voorziening kostenneutraal te kunnen aanbieden, geldt voor deze Engelstalige procedure een verhoogd griffierecht. 

Naam auteur: Redactie
Geschreven op: 3 januari 2017

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reacties

VU Law Academy schreef op :
Om in het Engels te procederen, moet u twee soorten Engels beheersen: zakelijk Engels en juridisch Engels. In de vier bijeenkomsten van de cursus Legal english@work leert u de verschillende culturele gebruiken op een correcte manier te gebruiken (“cross-mapping”) dmv schriftelijke en mondelingen oefeningen. Een zeer praktische cursus die van de deelnemers een actieve deelname vereist! www.vula.nl

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.