Pro Bono Connect

Geschreven door: Redactie op

Het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten (NJCM) heeft een nieuw project gelanceerd: Pro Bono Connect. Pro Bono Connect is een zogenaamd ‘clearinghouse’ dat maatschappelijke organisaties (NGO’s) koppelt aan advocaten die hen gratis juridisch advies geven of in een juridische procedure bijstaan.

 

Pro Bono Connect gaat met NGO’s in gesprek om hun juridische behoeften in kaart te brengen.
Het helpt hen feiten samen te vatten en juridische vragen te formuleren die zich lenen om door advocaten in behandeling te worden genomen. Vervolgens stelt Pro Bono Connect vast welk advocatenkantoor op grond van expertise het meest geschikt is voor de oplossing van de betreffende kwestie. Als tussenpersoon legt pro Bono Connect het verzoek voor aan het kantoor dat uiteindelijk besluit of het de zaak zal oppakken.

 

Pro Bono Connect is er vooral voor vraagstukken met een mensenrechtencomponent (in de breedste zin van het woord). Daarnaast gaat het om vragen die de interne organisatie betreffen en van strategisch belang zijn voor de betreffende NGO. Ook voor juridische procedures kan Pro Bono Connect als tussenpersoon fungeren, bijvoorbeeld voor strategische procedures voor mensenrechten via het Public Interest Litigation Project (PILP) van het NJCM.

 

Aan Pro Bono Connect is een aantal van Nederlands grootste advocatenkantoren verbonden. Zij geven hun advocaten de mogelijkheid in contact te komen met een brede groep maatschappelijke organisaties die het algemeen belang behartigen op het gebied van mensenrechten.

 

Heeft u vragen of zaken voor Pro Bono Connect?

 

Stuur een email aan de project-coördinator Floris van Hees.

 

Naam auteur: Redactie
Geschreven op: 8 december 2015

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.