Piet Hein Donner krijgt scriptieprijs naar zich vernoemd

Geschreven door: Redactie op

Van zijn collega's heeft Piet Hein Donner bij zijn afscheid een scriptieprijs naar zich vernoemd gekregen. De Raad van State heeft deze prijs ingesteld vanwege de verdienste van Donner als vice-president van de Raad de afgelopen zes en een half jaar en zijn bijdrage aan de democratische rechtsstaat.


Democratische rechtsstaat

De scriptieprijs is bedoeld om onderzoek te stimuleren naar de grondslagen en het functioneren van de democratische rechtsstaat. Masterscripties die zijn geschreven aan een universiteit in Nederland, Aruba of Curaçao en die gaan over een onderwerp dat betrekking heeft op de Nederlandse democratische rechtsstaat komen voor de prijs in aanmerking. De prijs wordt tweejaarlijks toegekend en hieraan is een geldbedrag van € 2.500 verbonden. In november 2019 wordt de prijs voor het eerst uitgereikt in het gebouw van de Raad van State in Den Haag.

Officieel afscheid 31 oktober

Vice-president Donner treedt per 1 november terug als vice-president van de Raad van State vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van 70 jaar. Op woensdagmiddag 31 oktober 2018 neemt hij officieel afscheid in een besloten buitengewone vergadering van de Raad van State. Daarbij zijn Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en minister-president Rutte aanwezig. De Koning is voorzitter van de Raad van State. Hij bekleedt een ceremoniële functie. Koningin Máxima heeft zitting in de Raad van State. De dagelijkse leiding is in handen van de vice-president. Donner bekleedt deze functie sinds 1 februari 2012.

Lees hier meer over de scriptieprijs.

Naam auteur: Redactie
Geschreven op: 26 oktober 2018

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.