Nomosphone

Geschreven door: Redactie op

Studenten van de Tilburgse Global Law opleiding hebben Nomosphone gelanceerd, een podcastserie over actuele vraagstukken op het gebied van Global Law. Of het nu over migratie of internationale misdaad gaat, over klimaatverandering of wereldhandel, alles komt aan bod.

In elke aflevering is aandacht voor de menselijke ervaring van het recht dat ingrijpt in samenlevingen over de hele wereld. De eerste Nomosphone aflevering gaat over de gevolgen van de burgeroorlog in Syrië en de vluchtelingencrisis op stateloosheid in de Europese Unie.

Naast thema-afleveringen bieden Nomosphone's Case Notes en Footnotes korte analyses van juridische actualiteiten. Case Note 001 gaat over de uitspraak van het Internationaal Strafhof in het proces tegen Al-Mahdi van 27 september jl. De afleveringen kunnen gratis worden gedownload op de Soundcloudpagina van Nomosphone in iTunes. De podcast volgen kan ook via Facebook.

Innovatief onderwijs

Podcasts zijn een populaire vorm van digitale journalistiek die snel terrein wint. Dit project laat zien welke rol zij kunnen spelen in het onderwijs. De steun van Tilburg Law School aan Nomosphone laat zien dat zij waarde hecht aan innovatieve onderwijsmethoden die studenten stimuleren zich te verdiepen in maatschappelijke vraagstukken.

 

Bron: Persbericht Tilburg University

Naam auteur: Redactie
Geschreven op: 7 oktober 2016

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.