Nieuwe Handreiking Staatssteun voor de overheid

Geschreven door: Redactie op

De Handreiking Staatssteun voor de overheid, een uitgave van de ministeries van BZK en EZ, is bedoeld als hulpmiddel voor beleidsmedewerkers en financiële of juridische medewerkers bij ministeries of andere steunverlenende overheden. In de Handreiking is alles te vinden over de basisregels van staatssteun: hoe staatssteun te herkennen en hoe er vervolgens mee om te gaan. Informatie in de Handreiking is geactualiseerd vanwege de veranderingen van de staatssteunregels.

Het kan nuttig zijn om vanuit de overheid een duurzame, slimme en inclusieve groei van de economie te stimuleren of sociaal gerichte maatregelen te nemen. Om te voorkomen dat er door overheidsingrijpen situaties van oneerlijke concurrentie ontstaan, is controle op steun door de overheid aan ondernemingen een belangrijk onderdeel van het Europese mededingingsbeleid. Dit brengt met zich dat steunverlenende autoriteiten rekening moeten houden met de Europese staatssteunregels. Aanleiding voor het schrijven van de Handreiking is het beter bundelen en actualiseren van de beschikbare informatie over staatssteun vanwege de modernisering van de staatssteunregels en de daarbij gepaard gaande verantwoordelijkheden voor Nederland als EU-lidstaat en steunverlenende autoriteiten. 

Naam auteur: Redactie
Geschreven op: 17 januari 2017

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.