Murat Arslan veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf

Op 18 januari j.l. is Murat Arslan tot tien jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens lidmaatschap van een gewapende terroristische organisatie, de Gulenbeweging. 

In het Vooraf van 21 december 2018 is over deze winnaar van de Vaclav Havel Human Rights Prize 2017 bericht. Hij is veroordeeld door een zetel die het beroep op ontbreken van onpartijdigheid van zichzelf heeft verworpen. Na de tussenbeslissing dienaangaande hebben de raadslieden de verdediging neergelegd.  De zetel achtte het vervolgens niet nodig nieuwe raadslieden aan te wijzen en sprak de veroordeling uit zonder motivering en zonder aanhalen van bewijs. Murat Arslan hield een indrukwekkende speech waarin hij de volgende generatie juristen opriep zich in te zetten voor de Rule of Law.   

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Gastvlog: AB in het onderwijs

Het tijdschrift AB Rechtspraak Bestuursrecht (AB) is niet alleen een van de oudste maar ook een van de meest gelezen Nederlandse juridische tijdschriften. De AB is ook al jaren niet meer weg te denken uit het onderwijs. Universiteiten en hogescholen zijn zelfs de grootste raadplegers van de AB. Dat is niet voor niks: AB-annotaties bieden een heldere samenvatting van (lange) uitspraken en plaatsen die vaak in een bredere context. Bovendien hebben studenten de mogelijkheid om samen met een docent of advocaat (vaak ook AB-annotator) een annotatie bij de AB in te dienen. Dan heb je al tijdens je studie een publicatie op je naam staan! Zie voor meer informatie het vlog:Lees en doorzoek het NJB online in Navigator

Inloggen

Agenda

Afbeelding

Ontmoet vakgenoten en bespreek actuele onderwerpen in de LinkedIn-groep van het Nederlands Juristenblad.

 

 

U maakt gebruik van een verouderde browser

Het gebruik van een verouderde browser maakt uw computer onveilig en tevens ongeschikt voor het optimaal raadplegen van deze website.

De website van het NJB - Nederlands Juristenblad is namelijk geoptimaliseerd voor een nieuwere versie van uw browser.
In de meeste gevallen waarin het fout gaat, betreft dit het gebruik van de Internet Explorer browserversie 7 of 8.
Deze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Safari en Firefox.

Bekijk hier of er een nieuwere versie van uw browser beschikbaar is.